logo

Ton Mensink
Gepensioneerd Psychosomatisch Fysiotherapeut.

Over mij

Ik ben Ton Mensink, was fysiotherapeut sinds 1979, psychosomatisch fysiotherapeut sinds 1990 en ik was lid van het SOLKNET. Sinds 1 augustus 2018 geniet ik van mijn pensioen.

Als lid van het KNGF (Koninklijk genootschap voor Fysiotherapie) stond ik tot 31 december 2018 geregistreerd in het Kwaliteitsregister van het KNGF van Algemeen Practicus en het Deelregister Psychosomatische Fysiotherapie.

Van 1 mei 2003 tot 1 augustus 2018 ben ik werkzaam geweest in De Spil, paramedisch centrum in Diepenveen.

Dit was mijn kamer in de Spil waar ik cliënten ontving en behandelde.

Ik ben nog steeds BIG-geregistreerd onder nr. 39034471104 en zal dat voorlopig ook blijven.Van 1982 tot juni 2007 heb ik gewerkt in Kastanjehof, later Via Reva, nu Klimmendaal, Centrum voor Revalidatie, in Apeldoorn en Zutphen.
Daarnaast heb ik in de afgelopen jaren ontspanningscursussen en diverse workshops gegeven over ontspanning, energiebeheersing, tillen en het leveren van krachtsinspanning.
Als docent communicatieve massage heb ik een bijdrage geleverd aan de workshop Lichaamsbewustwording van de Stichting Flow. Ook heb ik enkele cursussen Communicatieve Massage voor Fysiotherapeuten gegeven in De Spil te Diepenveen en op locatie workshops Communicatieve Massage aan Psychosomatische Oefentherapeuten.

Ik heb veel ervaring met het behandelen van cliënten met chronische nek- en/of rugpijn, whiplashklachten, chronische vermoeidheid, SOLK (Somatisch On(voldoende)verklaarde Lichamelijke Klachten), stress- en spanningsklachten, hyperventilatie, depressieve en angstklachten,
Maar ook cliënten die: moeite hebben om het denken stop te zetten, moeilijk zichzelf aandacht kunnen geven door de hectiek van alledag, niet lekker in hun vel zitten, moeilijk met hun emoties kunnen omgaan en dat lijfelijk voelen of letterlijk en figuurlijk hun benen er niet onder hebben.

Laatste nieuws

Sinds 1 augustus 2018 geniet ik van mijn pensioen. Mijn CD blijft online en gratis te downloaden.